Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J@kub17

8. 1. 2009 11:30
VK

Včera ve Financial Times Václav Klaus zmínil termín demokratický deficit.(The EU has growing troubles with its increasingly visible democratic

deficit and is gravely divided as regards its own institutional

arrangements) I v prezidentském projevu se zmínil o EP a vyzval občany k účasti. Bohužel to potvzuje to, že je naprosto nečitelný. Vedle relativně vzácných racionálních argumentů vystřelí velmi často nějakou blbost. Zmírnění demokratického deficitu se dosáhne posílením EP a Komise a to znamená přijetí  Lisabonské smlouvy. Václav Klaus dokáže zaujmout průměrného Čecha ale pro hloubavější nedokáže své argumenty zcela obhájit. Podle jeho výroků usuzuji, že podporuje demokratizaci EU ale nadruhou stranu svými argumenty o EU a LS vyvrací jeho vlastní výroky. Kritizovat je lehké, najít alternativu k problému nikoliv. Teším se na věcné připomínky :o)

0 0
možnosti

georges

5. 1. 2009 20:09
proměna VK

Když Slováci řekli-společný trh,pohyb osob a kapitálu,ale /nadneseně/jak se budou plést korbačiky-do toho nám v Praze nemluvte,prohlásil,že takový útvar nemůže fungovat a republika se rozdělila.Dnes mluví opačně.

0 0
možnosti

chodovar

5. 1. 2009 15:09
Václav Klaus

je pro EU, nechce pouze Lisabon. smlouvu, nechce aby o nás rozhodovali jinde, nechce byrokracii EU, ale souhlasí s otevřeným obchodem, pohybem prac. příležitostí a pohybem kapitálu, tak jak to bylo při zakládání EU prezentováno.

Právem nesouhlasí s nařízeními, kolik čeho se má u nás vyrábět, jak zakřivené mají být banány a jak se má skladovat guláš.

0 0
možnosti

Lukas Macek

5. 1. 2009 15:28
Re: Václav Klaus

Vazeny pane,

par otazek.

1. Muzete mi  vysvetlit, jak ma fungovat spolecny trh bez spolecnych norem?

2. Myslite si, ze pred vstupem do EU u nas neexistovala technicka norma o bananech a urcovani jejich jakosti?

0 0
možnosti

kvestor1

5. 1. 2009 14:59
Asi Vám nerozumím

a nebo koukám na jinou televizi a čtu jiný internet. VK je pro EU. Jen celkem správně říká, že pokud Irsko Lisabonskou smlouvu odmítlo, je jakékoliv další jednání o ní bezpředmětné. Pokud je ale Irsko tlačeno k dalšímu referendu, je to ze strany EU nedemokratické. "Můžete se svobodně rozhodnout, jen když rozhodnete ANO"

0 0
možnosti

Lukas Macek

5. 1. 2009 15:12
Re: Asi Vám nerozumím

Dobry den, tak dobre, potisicate: Irsko nikam neni tlaceno. Irska vlada chtela a stale chce, aby byl Lisabon schvalen. Takze irska vlada rozhodla, ze se svych obcanu zepta po druhe. Kdyby irska vlada zbytku EU oznamila, ze bere svuj podpis zpet a ze pro ni Lisabon timto skoncil, vsichni by to museli respektovat. Ze by to asi urychlilo stepeni EU na "jadro" a "periferii" to je vec druha.

Jinak VK samozrejme je pro EU, problem je, ze ta jeho EU je uplne jina nez ta realna... Mozna si vzpominate, ze VK prezentoval svuj alternativni model vuci EU (rikal tomu Organizace evropskych statu): je to neco uplne jinehonez evropska integrace, ktera se utvari od 50. let a vede k dnesni EU a k projektu Lisabonske smlouvy.

0 0
možnosti

louka.stan

5. 1. 2009 14:52
Kupte si barevne bryle

Vidite prilis cernobile, vubec nechapete co VK rika a jak to mysli! Asi moc naslouchate a verite nazorum takovych politologu, jako je na pr. pan Pehe!

0 0
možnosti

johnpeters

5. 1. 2009 14:20
V jednom znamem

ceskem filmu si posteskne pan Sverak panu Triskovi-Proc nejsi Ty moji manzelkou!-Ja si take postysknu-Proc nejste Vy nasim prezidentem?...Opet skvely clanek!Zalozte,prosim politickou stranu,budu v ni prvni!

0 0
možnosti

oId fashioned Vince III..

5. 1. 2009 14:05
přesné a kvalitní

:-)R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2820x
Ředitel evropského kampusu Sciences Po (Pařížský institut politických věd) v Dijonu.

Lídr kandidátky SNK ED ve volbách do Evropského parlamentu 2009.