Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
F

František

10. 1. 2009 20:09
Čím se můžeme navzájem učiti?

Ptáte se čím můžeme obohatit Evropu a ona nás. To je dobrá otázka .Naprosto jasně se to ukazuje v dnešních dnech. My jako postkomunistický stát, který mj. na začátku devadesátých let  tvrdě vyjednával stažení ruských vojsk -ne to nebylo jen tak, že by Kocáb zazpíval "Na Václavskym Václaváku" a oni radši šli domů. Můžeme Evropu obohatit o právě tuto zkušenost, jak s ruskou mentalitou a jejich silovou diplomacii nejlépe vyjednávat. Evrospké státy s demokratickou minulostí nám naopak mohou ukázat své pohledy na věc, které můžeme komparovat. Myslím, že také máme veký deficit, co se týče např. pojmů jakou jsou dobré a efektivní vládnutí, transparentnost výběrových řízení  veřejných zakázek (veřejná správa, hospodářské právo), otázka korupce, ekonomická historie... To jsou místa, kde se můžeme učit. Můžeme pokračovat, stačí se déle bez předsudků zamyslet.

Jinak naprostý souhlas s panem Mackem. ČSSD je prostě  "konstruktivní" opozicí. A KDU?Naprostý diletantismus - velmi traplné.

0 0
možnosti
LM

Aaron71

9. 1. 2009 18:05
Co je pro Vás

"Skutečným" národním zájmem? Pro mě je to udržení jazyka, kultury, smyslu pro humor, schopnosti fexibility, švejkovitosti a na druhé straně zavedení Eura, spoluzodpovědnost za budoucnost Evropy a energetická bezpečnost.

0 0
možnosti
JW

georges

9. 1. 2009 18:13
Re: Co je pro Vás

Přesné a výstižné.Čím můžeme obohatit Evropu my a ona nás.

0 0
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2820x
Ředitel evropského kampusu Sciences Po (Pařížský institut politických věd) v Dijonu.

Lídr kandidátky SNK ED ve volbách do Evropského parlamentu 2009.