Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

jajboze

18. 2. 2009 17:54
at delam co delam,

porad mi vychazi, ze kdyz se na nas domluvi dva lidnate staty a slibi si rozdeleni moci, neuhrajeme sebelepsi navrh a nezablokujeme sebevetsi pitomost. O tom to totiz je! Male a ruznorode staty se jen velmi tezce daji dohromady, budou se snazit upnout k " nejakemu tomu dubisku" , k nektere velmoci a razem tady mate boj o moc a rozstepeni EU.O Anglii a Italii nemluvim. Jedna zeme kasle na nasi Evropu a druha nema dost sily a vytrvalosti ,dotahnout neco do konce. Navic, neni znam oficialni pristup mafii k temto otazkam, lec je znamo, ze sice mlci, ale o to vice buduji sve pozice. Nakonec urcite proniknou do vedeni EU, jako dosud do vedeni vsech statu a budou tise ovlivnovat svymi penezi celou Evropu. Aspon ja byt bossem, tak se te prilezitosti chytnu! Myslim, ze vubec neni zadouci vytvorit stat Evropa. Mimochodem, proc navrhy nejsou na dobu urcitou a muze se LS zrusit, kdyz se neosvedci? Zdravim

0 0
možnosti
LM

Lukas Macek

19. 2. 2009 17:39
Re: at delam co delam,

Vase hypoteza neni realisticka. V momente, kdy by to takhle zacalo fungovat, tak EU pomerne rychle skonci (zacne to zablokovanim instituci, skonci to rozpadem).

Mate dve extremni polohy, ve kterych system nutne prestava fungovat: kdyz male staty budou mit opravneny pocit, ze je velci ignoruji a valcuji - pak bude jen otazka casu, kdy mali prasknou dverma; nebo druhy extrem: kdyz velke staty budou mit opravneny pocit, ze male staty jim mohou vnutit, co chteji; pak bude otazka casu, kdy dverma prasknou velci. Mezi temito dvema extremnimi (a pro EU smrtelnymi) polohami je prostor pro vyvazeny kompromis. Zatim se ho EU darilo drzet - a drzi ho i Lisabonska smlouva (viz muj clanek).

K Vasi zaverecne otazce: jako kazda smlouva i LS muze byt zmenena ci event. zcela nahrazena necim jinym. A kterakoli zeme muze kdykoli z EU vystoupit (mohla i doposud, ted je to v LS dokonce napsano cerne na bilem).

0 0
možnosti
J

jajboze

18. 2. 2009 17:39
At delam

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

18. 2. 2009 11:10
Zase mě smažete

Víte co mě udivuje ?

Třeba : Hlasování v OSN v 11/1947,rezoluce o založení státu Izrael:

všech 10 JM státu bylo pro...zároveň celá JM ukrývala německé válečné zločince/Eichmann-Argentina/.Nebyly názory státníků ovlivěnz ? / USA? peníze?/Myslím si,že není možné abz všech 10 JMv tak choulostivé otázce hlasovalo jednohlasně.......

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

18. 2. 2009 11:11
Re: Zase mě smažete

Nehrozí nám to v EU ?

Nemůže Německo ovlivnit Dánsko,Holandsko ?

0 0
možnosti
OF

Dezo-Conka

18. 2. 2009 10:58
Pane Macku

Omlouvám se vám ještě jednou.

Prosím ale o váš názor na článek paní Bobošíkové o Temelínu,dále o váš názor na aktivity pana Schroedera/ropovod/ a komentář k blokádě vstupu Gruzie do NATO kancléřkou Merkelovou.Vyvraťte prosím můj názor,že  v Evropě se rýsuje osa Paříž-Berlín-Moskva a EU je jen nástrojem jak se vyspořádat s Jugoslavii /Kosovo/ a příště...s Polskem,ČR ?

děkuji

0 0
možnosti
LM

Lukas Macek

18. 2. 2009 12:23
Re: Pane Macku

Dobry den,

- clanek pani Bobosikove o Temelinu jsem zatim necetl. Podivam se na to a rad Vam reknu svuj nazor, ale az budu mit trochu casu.

- bilanci G. Schroedera v oblasti evropske politiky povazuji za spatnou (snad s vyjimkou rozsireni 2004, ale i tam mohlo Nemecko hrat lepsi roli - tady bych spis ocenil Schroedrova spolustranika Verheugena v EK); jeho angazma na strane Gazpromu povazuji za skandalni stret zajmu. Mrzi mne, ze kanclerka Merkelova nenasla silu se s tim vyporadat. Velka koalice...

- ve veci Gruzie/NATO to vidim jinak: myslim, ze NATO neni a nebylo na vstup Gruzie pripraveno; politicka vule clenu NATO jit do otevreneho konfliktu s Ruskem kvuli Gruzii je minimalni - a tak pri provokaci Ruska by NATO hrozila velka ztrata tvare. Je to mozna smutne, ale je to tak.

- cim mene evropske integrace, tim vetsi prostor pro navrat k tradicim velmocenske realpolitiky, tj. pro opakovani "Rapalla" a pro vytvareni osy, o ktere mluvite. Lisabon je na to proto dnes tim nejlepsim lekem.

0 0
možnosti
LM

Lukas Macek

18. 2. 2009 10:20
Doplnek + ztracena diskuse

Dobry den, clanek jsem dnes rano rozsiril o jeden dodatecny odstavec (zaverecne PS), pri novem ulozeni vsak doslo k vymazani diskusnich prispevku. Dotycnym diskutujicim se omlouvam.

0 0
možnosti
K

kion11

18. 2. 2009 10:48
Re: Doplnek + ztracena diskuse

tak jistě jak jinakRv

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS