Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

František

9. 4. 2009 11:46
Děkuji

Pane Macku, mockrát Vám děkuji za váš článek. Smekám.

I mě osobně se již  na několika fórech dostálo té cti být označen za "odrodilce", "bruselokrata" nabo "eurohujera", což vždy  "zahřeje u srdce".

Je zajímavé, že se naši euroskeptici, ctící doktrínu pana prezidenta, rádi označují za evropské disidenty. Přitom vůči svým politickým konkurentům užívají rétoriky, která se nejvíce podobá rétorice "stalinistické" - Kdo má jiný názor je označován způsobem výše uvedeným, od kterého je již jen krůček k označením typu : "zrádce národa" ,"zaprodanec Bruselu (dřív Wallstreetu a Londýnské City)", "agent EU (dřív západu)". To je v kontextu dnešní turbulentní doby dosti nebezpečný jev. Lidé, kteří takové názory podporují by si měli uvědomit, že "národ" pro naše euroskeptiky není cílem, ale pouze nástrojem k dosaženíá svých partikulárních politických zájmů.

0 0
možnosti

Liptonek

9. 4. 2009 10:22
Přesné II

Dříve jsem si myslel, že bych Hrad na politickém spektru umístil extrémně do prava pouze v ekonomické rovině. Svým nacionalistickým, demagogickým zesměšňováním občanů žijících v zahraničí  (o patriotismu zde nemůže být řeč) se sem však zřejmě řadí i v této rovině. V této souvislosti působí článek z blogu pana Jakla, ve kterém srovnává EU s nacistickým plánem na sjednocení Evropy silou, velmi děsivě. Argument, že to říká pan Jakl a ne VK nepřesvědčí, když se od těchto výroků VK nijak nedistancuje ani je panu Jaklovi nezakazuje.

0 0
možnosti

Liptonek

9. 4. 2009 10:20
Přesné

Naprosto souhlasím! Z vlastní zkušenosti vím, že občané ČR žijící v zahraničí, ať už přechodně nebo trvale, se v drtivé většině o dění v ČR zajímají mnohem víc než lidé žijící doma a mají také mnohem větší přehled. Často také mnohem osobněji prožívají zdary a nezdary české politiky, možná právě proto, že jak píšete, právě v zahraničí si člověk uvědomí odkud vlastně je. Když člověk poslouchá pány Jakla, Klause a spol tak má pocit, že se ještě neprobudili do 20. století, natož pak do století, ve kterém žijeme.

0 0
možnosti

jajboze

9. 4. 2009 0:04
Dnes

s Vami naprosto souhlasim. V zahranici clovek vetsinou prijde na to , ze je vlastne vlastenec. Ale jak tam tak zije, prejima jine, nez ceske hodnoty a na nase problemy kouka trochu s odstupem. Je to vlastne dobre, i Topolanek nam v prostredi EU povyrostl.Jakkoliv s Vami nesouhlasim v otazce LS { ackoliv si pomalu zacinam prat jeji ratifikaci, protoze omezi pravomoce nasich prudce inteligentnich politiku}, myslim, ze by kazdy mel nejakou dobu v zahranici zit a pak se rozhodnout, " Kde domov muj". Zdravim

0 0
možnosti

Dezo-Conka

8. 4. 2009 17:11
Souhlasím

je na čase aby skončila doba psudovlastenců,doba prázdných frazí,doba Mrázků,Pitrů,Kožených ,Krejčířů

a Klausů řidicích se heslem :"republiku si rozkrademe sami a tupý plebs nám ještě

k tomu zatleská".Podnikatel s vyučním listem,totalitní vekslák,pumpář a zelinář,toť dnešní elita národa,přesně dle Klausova gusta.(Y)

0 0
možnosti

Aaron71

8. 4. 2009 16:01
Buďme tedy konkrétní

Jakým způsobem hodláte zajistit zefektivnění financování PPP projektů tak, aby nedocházelo k dvou a víceletým skluzům ve financování z prostředků EU, ale aby ten skluz byl například pouze 3-6 měsíců jako je to v případě financování projektů v Belgii, Francii a v Německu?;-)

0 0
možnosti

jezecek2005

8. 4. 2009 11:43
Lukáš Macek nepochopil

Lukáš Macek nepochopil význam slova odrodilec. Vůbec nejde o to, že žije léta v zahraničí, ale o to, že nehájí zájmy České republiky, ale zájmy Francie, potažmo evropanského establishmentu.  Nebo ještě hůře: Zájmy evropanského establishmentu považuje, dle mého názoru mylně, za zájmy České republiky.

0 0
možnosti

Ftipnejj

8. 4. 2009 9:21
:-(

Nic sem nepochopil :-(

0 0
možnosti

kion123123

8. 4. 2009 9:55
Re: :-(

ono není co chápat:-/R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2820x
Ředitel evropského kampusu Sciences Po (Pařížský institut politických věd) v Dijonu.

Lídr kandidátky SNK ED ve volbách do Evropského parlamentu 2009.