Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KE

Pan Navratil

14. 7. 2009 10:15
Absurdní.

0 0
možnosti
TV

Atomousek

30. 6. 2009 15:34
Co chtel basnik rici?

Ano, toto je pekna veta:

Český občan, který by chtěl i do budoucna nakupovat tradiční edisonovské žárovky, proto nemá důvod nadávat na bruselské úředníky, ale na evropské politiky, počínaje těmi českými.

Ale problem nadavani na uredniky nespociva v cire nenavisti k nim. Jde jen o oznaceni tech, kteri se cele te saskarny ucastni. Ze Vy tvrdite, ze ne vsichni jsou ciste urednici, ale mnozi jsou navic politici, to je hezke, ale problem tim neni zazehnan, ani castecne napraven.

Presto, ze se nam snazite tvrdit, ze ti spatni jsou mistni politici, nikoli EU, nepovazuji Vas nazor za nic jineho, nez dotazeni cele saskarny ad absurdum, kdy se mistni politici vymlouvaji na EU, zatimco EU se vymluva na politiky jednotlivych zemi.

0 0
možnosti
LM

Lukas Macek

1. 7. 2009 17:34
Re: Co chtel basnik rici?

Basnik chtel rici, ze argument, ze EU je pro nas spatna, protoze nam kvuli ni diktuji nevoleni urednici, je hloupy a nepravdivy. Nic vic, nic min.

Zarovky a 99%, ne-li 100, veci, ktere lze na EU kritizovat, jsou odvozeny od rozhodnuti politiku, ktere - narozdil od uredniku - muzeme nevolit. Nadavani je na nic.

A jeste jedna vec: neni to saskarna, jsou to rozhodovani o podstatnych vecech.

0 0
možnosti
HS

Humprey sir

30. 6. 2009 12:49
parat - konečně někdo s rozumnými názory!

A pište dál, Macek a Macura to potřebují jak prasata drb.

0 0
možnosti
LM

Lukas Macek

1. 7. 2009 17:39
Re: parat - konečně někdo s rozumnými názory!

Mily sire,

nemohu si odpustit trochu psychoanalyticke rypnuti: proc se skryvate pod prezdivkou, ktera odkazuje na karikaturu urednickeho mastodonta, na apostola absolutni byrokracie?

A proc v ni mate pravopisnou chybu?

0 0
možnosti
PP

parat

30. 6. 2009 12:19
Poslední, pane Macku

vy jste naprosto nepochopil, že  kritika článku není o samotném obsahu, byť by byl sebevěcnější. Že tvrdá kritika  "zdánlivě svobodných občanů Evropy" je právě cílená na absurditu, kterou v článku popisujete a fanaticky s Hybáškovou a dalšími obhajujete. Že nějaký úředník či politik ČR, posvěcený "globální EU" může vůbec rozhodovat, co potřebuji. Že za mě nějaká pomazaná hlava mluví. Že Švejnar hlásá o ekologii a lobuje za svého synáčka Daniela, který "větrníky" a další zaštiťuje jako bankéř. Že se nám příčí podvodné granty na nicnedělání a jejich výzkum. Že se nám příčí fanatické sezení v Edinburgu o zaměstnanosti, aby násleně stoupla nezaměstnanost v celém společenství až do dneška, kdy se dokonce prohlubuje...

Prostě odmítám RVHP a bolševiky, tentokrát ze západu. A žárovky, okurky a dobře nakreslené zatáčky či dokonce Lisabonská smlouva jsou pouze třešinkou na dortu, než příjde katastrofa z předlužení a velký třesk! Budou mrtví? Jsem Evropan a Čech. Vy, pane Macku ne?

0 0
možnosti
HS

Humprey sir

30. 6. 2009 12:40
Re: Poslední, pane Macku

R^R^R^R^R^[>-]

0 0
možnosti

D_Hondtova metoda

30. 6. 2009 9:33
politologové

Udivuje mě naprosto hloupá "argumentace" pánů Streitů, paratů apod. :o)))) Pane Macku, přeji pevné nervy..:o)))

0 0
možnosti
PP

parat

30. 6. 2009 11:51
Re: politologové

Udivuje mě obhajoba přerozdělovačů, kteří dostávají granty na nicneděloání a výmysly. Plaťme patlámo patlámo...

0 0
možnosti
L

Liptonek

29. 6. 2009 20:34
Kez by bylo takovych clanku vic !

Nedavno mi pritel z Ruska povidal, jak se my Evropane mame, ze jsme v Evropske unii, a nechapave se mne ptal, jak je mozne, za na EU neustale nadavame, na neco si stezujeme, nechodime volit a vlastne si poradne neuvedomujeme, jake to mame stesti. Jako hrdy absolvent nejmenovane instituce jsem spustil desetiminutovou odpoved rozdelenou na dve casti a dve podcasti, coz prohloubilo kamaraduv vseobecny udiv. Jeden z mych hlavnich argumentu se tykal spatne prace odvadene medii. Az si cesky novinar da praci jako pan Macek, prozkoumat pozadi prijimani evropske legislativy, a slovem ci pismem sva zjisteni preda verejnosti, tak se mozna konecne veci pohnou dopredu. Nikdo nerika, ze se neni treba na veci divat kriticky. Ale opravdova kritika ceskym mediim chybi a obcan se tak vetsinou dozvi pouze neuplne a nepresne informace, ze Evropska komise ci Brusel, synonymum dalekeho diktujiciho urednickeho molochu, narizuje tu vymenu zarovek, tu vyssi cenu piva, tu vetsi ohled na prasata behem zabijacky.

0 0
možnosti
PP

parat

30. 6. 2009 11:46
Re: Kez by bylo takovych clanku vic !

V době, kdy vládla baronka Margaret Thatcherová, mi jeden přítel z Anglie s udivujícím způsobem vysvětloval, že nadávat na RVHP a SSSR je nesmysl. Že jsme divní. Máme zajištěnu práci,  stálý plat, důchody, tak co vlastně chceme? Potom přijeli do Ostravy odboráři - propuštění horníci, z dělnické ubytovny chudáci utekli do nejlepší ubytovny a restaurace, vysmáli se bolševikům a bylo po družbě. A také i můj přítel změnil názor a pochopil. A dnes je také proti polobolševické, zadlužené unii. Lži o tom, že nechceme být ve svobodné Evropě může říkat pouze fanatická Hybášková, nebo Macek a další "moderní západní stalinisti". Slušný člověk tyto podpásové věci neříká. Já jsem Čech, Evropan a občan plamety Země. Hybášková nebo Mackové ne? Evropská unie je zlé, zákeřné a předlužené společenství lidí, kteří se obohacují na jednoduchosti lidí a ždímají peníze na nesmyslné projekty. EU se musí zrušit, nebo bude katastrofa!

0 0
možnosti
F

František

29. 6. 2009 14:07
Fajn článek

Díky za článek,

moc hezky ukázáno, jak to doopravdy je s tou eurobyrokracií. Jen jsem uplně nepochopil k jaké sdílené politice se nařízní  ohledně žárovek má vztahovat. Energetika, ekologie, průmysl a obchod nebo ochrana spotřebitele, nebo jsem uplně vedle:)?  Trošku mě tam totiž mate to Nařízení vydané samotnou Komisí v této agendě (ikdyž možná mě mate české školství)

Jinak to co se z toho dělá je typický protiunijní populismus. Existuje-li bojektivní důvod(bezpečnost, efektivita, ekologie, zdraví) k tomu, aby takový krok byl přijat, pak neni problém.  To je jako, kdyby se řeklo, že nemá limitovat dovoz produktů, které by mohly ohrozit zdraví spotřebitele, protože se tím narušuje volný trh.

Zase se z toho prostě dělá, že nám někdo naschvál ruší naše kvazi-rodinné stříbro a my se můžeme zbláznit. No prostě trapné.

0 0
možnosti
P9

pavel 99

29. 6. 2009 14:30
Re: Fajn článek

"...Existuje-li bojektivní důvod(bezpečnost, efektivita, ekologie, zdraví) k tomu, aby takový krok byl přijat, pak neni problém..." - a on ten objektívní důvod existuje? Zatím jsem viděl jenom naprosto nepravdivá a nesmyslná zdůvodnění, která zaváněla lobbystickými tlaky nejmenovaných výrobců.:-)

0 0
možnosti
PP

parat

29. 6. 2009 13:58
Souhrnná odpověď

O autorovi:

Ředitel evropského studijního programu Sciences Po Paris (Pařížský institut politických věd) v Dijonu. Pokud je tato funkce neplacená, pouze prestižní, beru svá slova zpět. Společenské vědy, zabývající se integrací v Evropě v sociologii a politologii skutečně jsou příživnická místa. Je to škola obdoby Vysoké školy komunistické v Československu! RVHP by z vás měla radost. Na komunistické škole se také člověk dozvěděl půl procenta rozumného. Bohužel ostatní byl škvár! Pouze polokomunistická Francie je v čele tohoto běsnění. I když si určitě myslíte, že jste nepostradatelný! Těch příživníků, co studují studující, co integrují integrující a mají natažené ruce za nic nedělání je do kopy pět tuctů... Samozřejmě vím (pro někoho dole) že články nejsou placené. Ale jako občan se odmítám podílet na Werichově magistru Kellimu patlámo patlámo. Já to prostě platit nechci! A Sciences Po Paris je to "patlámo"!!

0 0
možnosti
HS

Humprey sir

29. 6. 2009 14:06
Re: Souhrnná odpověď

njn

0 0
možnosti
F

flavy

29. 6. 2009 13:26
Popsal jste „akceschopnost“ EU na výbornou.

Souhlasím, že odpovědnost za kretenismy typu, jaké žárovky se smějí prodávat, jak moc málo smí být zakřivená okurka, antidiskriminační zákon atd., je politická. Odpovědnost za všechno je vždycky politická. Odpovědnost politikova je vždycky žádná, protože má odpovědného úředníka. Naši zákonodárci málokdy znají předmět zákona, který schvalují, a to jich je v dolní komoře Parlamentu jenom 200 a bavíme se o ČR. Naši vyslanci v EU se v tom molochu musí doslova topit. Vy se vyznáte, zdá se. Jenom se nezaobíráte věcnou náplní jednotlivých demokraticky odsouhlasených direktiv.

Já odmítám EU, která prostřednictvím vládnoucí úřednické, nebo politické elity a je mi jedno která z nich to je, určuje, co, kdo, kdy, kde, jak smí vyrábět, za kolik a komu se smí prodávat a v neposlední řadě vyrábí zákony, které postihují i myšlenkové zločiny. Vám se taková Evropa líbí. A proto jsem rád, že jste jako politik neúspěšný a přeji Vám do budoucna co nejvíce politických neúspěchů.

0 0
možnosti
LM

Lukas Macek

29. 6. 2009 14:14
Re: Popsal jste „akceschopnost“ EU na výbornou.

S Vasim prvnim odstavcem bohuzel musim do znacne miry souhlasit. Je na volicich, aby volili politiky, kteri se nenechaji od uredniku manipulovat a kteri se na nevymlouvaji.

Ke zbytku: o cem mluvite ve veci "myslenkovych zlocinu"? Co se tyce urcovani, co se smi/nesmi. Nektere veci mi vadi a chci je zmenit (SZP). Jsou veci, ktere povazuji za rozumne (ze auta musi plnit urcite emisni limity, restaurace hygienicke normy; ze se nesmi prodavat nebezpecne hracky; atd.). A mam-li si vybrat, zda takovato rozhodnuti dela 27 evropskych zemi kazda podle sveho, nebo se dohodnou, jak prijimat spolecna rozhodnuti, tak volim moznost c. 2. Pokud pravidla umoznuji, aby slo pohlidat specialni zajmy te ktere zeme, a pokud je system pruhledny a politicky kontrolovatelny. Podle mne tyto podminky splneny jsou a proto jsem pro EU.

Kam patri zarovky? Uprimne receno nevim. Setrit elektrinou je spravne, jestli je zakaz zarovek dobrou cestou nevim, nepronikl jsem do technicke stranky veci.

0 0
možnosti
DS

Streit

29. 6. 2009 13:10
Článek jsem nedočetl

Vůbec mě nezajímá, jak k té hovadině EU došla. Proto to ještě nebude menší zhůvěřilost.

Takže se žárovkami je to jako s drogami: Držet není trestné, ale běda tomu, kdo nám to prodá. Šílené!!! Já budu držet žárovky v množství větším než malém.

XEUX

[>-]

0 0
možnosti
JN

madqwert

29. 6. 2009 13:12
Re: Článek jsem nedočetl

budes si s nima topit? ;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2820x
Ředitel evropského kampusu Sciences Po (Pařížský institut politických věd) v Dijonu.

Lídr kandidátky SNK ED ve volbách do Evropského parlamentu 2009.