Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dezo-Conka

2. 9. 2009 8:25
ČSSD ani ODS volit nebudu

:-P

0 0
možnosti

hasmen

2. 9. 2009 8:28
Re: ČSSD ani ODS volit nebudu

Já taky ne...komu to teda hodíš?:-)

0 0
možnosti

marlow

1. 9. 2009 23:21
Mate pravdu

Ti panove by meli prodavat ojeta auta a ne schvalovat zakony. Je do oci bijici ze vubec nevi v cem slapou. A je jim to jedno.

0 0
možnosti

František

1. 9. 2009 22:13
Lukaši, dekuji Vám

Musím říct, že jsem podnešku snad nejvíce znechucený z české politické scény, jak jsem kdy byl. Ani zablokování zahraničních misí napodzim kvůli polatkům u lekáře, ani pád vlády a zboření předsednictví, ani výsledek voleb do EP.  Ale dnešní výstupy čekých vrcholných politiků, Topolánka, Klause, Paroubka a dnešní večerní koruna u Václava Moravce - to je nechutné, ta úroveň je úplně nulová. Nic nechápou, úcta k ústavnímu soudu neexistuje, nic. Opravdu nechutné

Díky za Váš článek, zase jsem si uvědomil, jak je chyba, že jste nebyl zvolen do EP. Ale věřím, že to ještě přijde

0 0
možnosti

Vikina

1. 9. 2009 23:53
Re: Lukaši, dekuji Vám

Souhlas, to, jak tam dneska krafali, jak se oháněli zájmy 10 milionů občanů, jak špatně skrývali své rozhořčení z toho, že si nemohou dělat, co chtějí, to byla fakt ukázka. Když už je nefackuje hanba, měli by je fackovat lidé, kdekoliv se objeví. Předvedli se jako kriminálnická banda, dokonce i ten Filip se k nim připojil. I když, co čekat - těsně předtím jsem se díval na tu oslavu Francouzské revoluce, a už tehdy to bylo stejné, zločinci, deroucí se k moci, mluvili soustavně jménem lidu, i když jim ve skutečnosti šlo o urvání moci, a tentýž lid ještě do podzimu dovedli téměř k hladomoru. Jeho hněv pak obratně hodili na krále - inu, není nad demokracii.

0 0
možnosti

Radek1981

1. 9. 2009 21:30
Vzal jste mi to z úst

Dobrý den. Gratuluji - zcela jste to vystihl - děkuji za pravdivý článek Radek Komárek

0 0
možnosti

egypttwo

1. 9. 2009 21:29
karma

samozřejmě karma, protože mi mluvíte z duše. Jen by to chtělo se ještě zamyslet nad úlohou Melčáka. Myslíte, že má na to, aby se postavil všem od začátku sám ?

0 0
možnosti

serrvit

1. 9. 2009 21:24
souhlas, ale...

Zatím jsem neslyšel  či nečetl příspěvěk, který by modeloval precedentní situaci, kdy - třeba někdy v blízkém budoucnu - by řekněme ultra pravicová či ultra levicová strana rozhodla, že v zájmu klidu v zemi prosadila v parlamentu schválit ústavní zákon o prodloužení mandátu stávající sněmovny. Takový zrůdný precedens musí přece Ústavní soud i v dnešním opačném případě - zcela v rámci své kompetence - zpochybnit.

0 0
možnosti

theurgh

1. 9. 2009 20:31
Dobré

R^

0 0
možnosti

Stará kára

1. 9. 2009 20:27
Teď budou všichni nadávat p. Melčákovi

Místo, aby mu poděkovali. Že nechal krok sněmovny posoudit.  Otázka je v mnohém zásadní. Pokud totiž lze ústavním zákonem změnit i pro právě běžící volební období jeho délku  zkrácením, lze nepochybně stejným způsobem toto období prodloužit. Bezesporu. Pak ovšem nastává otázka, kdy této možnosti poslanci (jistě pod "bohulibou" záminkou) využijí. A že zde vzniká potenciální, velmi reálné nebezpečí je jisté.

Proto díky Melčákovi.

Nesouhlasím ani s argumenty, že rozpuštění sněmovny je relativně obtížné. Ústava totiž předpokládá, že ve sněmovně jsou politici; alespoň  v čele stran. A politik se snaží dohodnou, ne se radovat, jak bude rozhodovat o mytí rukou. Proto - dle mého názoru správně - nutí ústava politiky ke kompromisům. Že někteří neví, co to je je ovšem problém voličů.

0 0
možnosti

PeTaX

1. 9. 2009 20:44
Re: Teď budou všichni nadávat p. Melčákovi

No, děkovat bych mu zrovna nemusel. Ale jako zrcadlo naší společnosti to platí. A argument, že ad hoc teď zkrátíme (a příště třeba prodložíme) je pádný. Je to pohrdání Ústavou. Překroutímesi  ji tak, jak se našim zájmům momentálně hodí.

JE TŘEBA ÚSTAVU ZÁSADNĚ PŘEPSAT. A měnit ji, jen maximálně dodatky vzešlými z vůle všeho lidu. A dát ji ratifikovat občanům, aby vznikla ústavní smlouva mezi občany a výkonnou mocí. Ústavu takovéhoto pružného typu odmítám, nikdy jsem ji nepodepsal, ani na ni nepřísahal. Pak je to ale Ústava pana Uhde, jehož podpis tam vidím, a ne moje. Tudíž je pro mne je vlastně nezávazná.

0 0
možnosti

PeTaX

1. 9. 2009 20:24
V zásadě s Vámi souhlasím

Ačkoliv, jestliže věc pojímáte jako mravní facku, táži se, zda by nebylo na čase všechny politiky seřezat řemenem. Za pohrdání lidmi, pohrdání prací, pohrdání vším, co má i tu nejmenší hodnotu. Jen oni jsou vini tím, že jsou opovrhovanou, směšnou, ale vládnoucí mocí nad životy ostatních. Žádná pseudo demokratická volba neospravedlní jejich chování. Oni mají být sluhy lidu, nikoliv otrokáři.

0 0
možnosti

Mastodont

1. 9. 2009 21:02
Re: V zásadě s Vámi souhlasím

Bič by byl IMHO důraznější.

0 0
možnosti

pesimista

1. 9. 2009 20:18
je ubohé a smutné,

že tento dnešní půitický pat způsobil člověk, kterého pronásedují UFOni, dne s s denně ho kontrolují STBáci, zkrátka psychopat Melčák; je obludné,že naše země je rukojmím takových bláznů

0 0
možnosti

Stará kára

1. 9. 2009 20:29
Re: je ubohé a smutné,

Je v zajetí bláznů. Jeden vede a pod jeho tlakem 130 bláznů (tuším) ohne ústavu. Ano, vyrvěme se z rukou bláznů.

0 0
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2820x
Ředitel evropského kampusu Sciences Po (Pařížský institut politických věd) v Dijonu.

Lídr kandidátky SNK ED ve volbách do Evropského parlamentu 2009.