Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jajboze

22. 10. 2009 19:30
Pane Macku,

pricinou rychleho pripojeni " stredni Evropy"  k EU, je obava z Ruska a vychodu vubec.Proto bylo nutne rychle vytvorit jakousi uzemni barieru mezi vych. a zap. Evropou, kde by se odehravaly vsechny pripadne konflikty zajmu obou polovin Evropy. LS by toto uzemi dostala do pozice  obetovanihodneho materialu pri rozdelovani vlivu. Proc si myslite, ze tady pribyva ruskych i jinych agentu a proc EU toleruje zvyseny rusky financni prunik do nasi zeme? Protoze evropske velmoci nechteji za zadnou cenu pripustit, aby se neco podobneho delo napr. v Nemecku, nebo Francii.A nakonec budou muset s Ruskem nejak fungovat, ale jednani budou rozhodne bourliva a my jsme velmi vhodny material k  obchodnim i politickym cachrum. Logicky tedy nesmime mit stejne pravomoci, jako velmoci, protoze se prozatim vzdy v dejinach nasel nekdo, kdo tezce naboural mocenskou politiku velkych statu. Ted je to V.K.. Proto ten natlak u LS. Studujte, prosim, trochu dejiny.Vse se opakuje uz staleti.Zdravim

0 0
možnosti

Sir Humphrey

21. 10. 2009 21:37
A proč Macek potřebuje ten Lisabón?

mě se to nechce číst

0 0
možnosti

Sir Humphrey

21. 10. 2009 21:33
LS potřebuje k ouplné dokonalosti ještě svržení

alespoň jednoho presidenta... ;-D

0 0
možnosti

5alfa

21. 10. 2009 21:34
Re: LS potřebuje k ouplné dokonalosti ještě svržení

Možná na to ani nedojde, podepíše sám a (ne)rád! :-)

0 0
možnosti

bosstanaka

21. 10. 2009 21:17
No jo no

1)kde je ten důvod proč je LS dobrá? Dodneška to byla džungle a po LS to bude prostor vlády práva? 2) fajn, a kde je ten důvod proč potřebujeme LS? Doteď jsme v rámci EU byli objektem evropského dění? 3) opět postrádám důvod, proč je LS dobrá. Jakou konkrétní svobodu občanům LS přinese? O jakou svobodu za současného stavu bez LS přicházíme? 4) členské státy mohou hrát a hrají aktivní roli i dnes. I dnes se členské státy mohou dohodnout na společném postupu (ty, které chtějí). Co přesně tento aktivní a vlivný hráč přinese občanům? 5) kolikrát bude ještě střední Evropa definitivně potvrzovat svou příslušnost k euroatlantické civilizaci? Jednou jsme to definitivně udělali v roce 89, pak vstupem do NATO, pak vstupem do EU, ted podpisem LS a za 10 let zase definitivně podpisem nějaké další smlouvy, která bude centralizovat moc. Čili zase jen fráze fráze. To jste mohl rovnou přepsat třeba recept z kuchařky a na závěr prohlásit, že to jsou důvody proč přijmout LS.

0 0
možnosti

parat

20. 10. 2009 23:40
Lukáš Macek možná není úplně hloupý

ale je zavřený v inkubátoru a vůbec neví, co je za sklem. Nesetkal se s praxí, neví jak to funguje. Stejně jako komunisté, kteří hlásali o světlích zítřcích a perpetum mobile, kdy nebudou peníze a všichni se budeme mít stejně, protože máme stejné žaludky. Ten Lukáš macek je naivnější, než pětileté dítě. Ale bere za to peníze, tak proč by se měl snažit pochopit skutečnost? Koho chleba jíš, toho píseň zpívej? I komunisté potřebovali slepé fanatiky bez mozků a darovali jim funkce. Před čtyřiceti léty by Macek byl pro změnu v budovatelské mládeži Klementa Gottwalda a také by nám vysvětloval o zářné budoucnosti. Ach jo. Měl by jít dělat, pak by pochopil.

0 0
možnosti

Sir Humphrey

21. 10. 2009 21:34
Re: Lukáš Macek možná není úplně hloupý

Lenin takové nazýval užitečnými idioty

0 0
možnosti

vaclav13

20. 10. 2009 16:55
Autorovi

Dříve se o takových jako Vy, co moc žrali tehdy pro změnu budování světlých zítřků, říkávalo, že jsou buďto blbí a nebo navedení. Jak je tomu ve Vašem případě? Je to jen naivita mládí a nebo cynické očekávání korýtka v evropském socialistickém superstátě?

Přitom stačí se podívat zdravým selským rozumem např. na poslední mega eurokrávovinu se zákazem žárovek a musí být člověku jasné, že organizaci plodící takovéto perly nepatří ani o vlas pravomocí více, spíše naopak. A podobných perel najdete celou řadu, alternativní zdroje energie, boj proti klimatickým změnám, směrnice REACH atd. Čím budete garantovat, že se nebudou vršit další podobné stupidity, protože někdo šikovně zalobuje u zemí které budou mít patřičnou sílu a nebo jen u příslušných byrokratů? Řekněte mi čím.

Ničím vážený, až na to dojde tak budete jen hloupě kecat vágní fráze a všichni ostatní eurohujeři s Vámi. Ti zde sídlící možná kecat nebudou, ale budou zalezlí ve strachu, že jim lidi budou rozbíjet huby na potkání.

0 0
možnosti

Aleš123

20. 10. 2009 14:39
Fráze

Je mi líto, ale všechno jsou jen prázdné fráze. "Konec vlády silnějšího"? Vždyť po schválení LS to bude právě naopak - v Evropském parlamentu budeme mít dvakrét méně poslanců, Němci dvakrát více.  "Rovnováha mezi malými a velkými zeměmi"?  K smíchu! "Rozšíření svobody"? V čem? A tak dále a tak dále......... Mlácení prázdné slámy.........

0 0
možnosti

František

20. 10. 2009 10:14
Diky za clanek

Dekuji mockrat za clanek, predevsim to "Jiraskovske videni sveta", ja bych mozna doplnil, ze je to jeste "mixovane" nostalgii ve stylu komunistickych agitek filmu "Protivsem" nebo "Jan Hus" (Nic proti). Proste dobre vsichni vime, ze je VK populista, ktery vi, jak manipulovat narodem a kam prisypat sul do jeho otevrenych "ran" a traumat, se kterymi se nedokazal vyporadat - VK vi co dela, neni zahnan do kouta. Musim rict, ze obdivuji, jak snasite  a reagujete tady ty cechackovske kecy, co tu cast diskutujich predvadi, kloubok dolu. Jsem toho casu v Bruselu a je opravdu velmi neprijemne a smutne, jak clovek porad musi vysvetlovat, co se v Cechach deje, a jaktoze obcane CR nechapou, ze jejich prezident se chova protiustavne, autoritativne. bohuzel take clovek zjistuje, ze Klaus je jenom spicka ledovce, viz vykony ceskych europoslancu, regionalnich zastoupeni a ostatne i pusobeni eurokomisare Spidly je zde vnimane minimalne dost ruzne. Kazdopadne se tesim na dalsi clanky!

0 0
možnosti

parat

20. 10. 2009 23:46
Re: Diky za clanek

Bože Fanouši, někdo je trochu na hlavičku. Kdo to je? :-/

Prolomí Lisabonská smlouva Benešovy dekrety?

0 0
možnosti

parat

19. 10. 2009 23:25
Ten soudruh ze socialistického Dijonu

by měl jít makat, aby zjistil zrůdnost tohoto systému. Nemyslím krumpáčem, ale tam, kde by byl závislý na povolenkách a dalších dementních výmyslech Bruselu. Kdy byrokratický systém brání rychlému poddnikání. Potom by zjistil, že Hlava XX alias Lisabonská smlouva pouze konzervuje tyto socialistické systémy a dává byrokracii karabáč do ruky! Ale co bychom mohli od sociála chtít za myšlenku... Z Dijonu...:-/

0 0
možnosti

Lukas Macek

20. 10. 2009 9:17
Re: Ten soudruh ze socialistického Dijonu

1. Svym nesmyslnym pouzivanim slova "socialisticky" devalvujete odsouzeni byvaleho rezimu. V podstate rikate, ze dnesni Francie, resp. dnesni EU = socialismus, kterym jsme si prosli. Kdy zacnete rikat, ze za komunistu bylo lip?

2. Vsechny studie (vcetne silne protrznich think-tanku v USA) se shoduji, ze ve vetsine zemi EU-15 je svobodnejsi podnikatelske prostredi a jsou konkurenceschopnejsi nez CR. Muzete mi vysvetlit, jak je mozne, ze zapojeni do jednotneho trhu s temito zememi nici svobodu podnikani u nas?

3. "Lisabonská smlouva pouze konzervuje tyto socialistické systémy a dává byrokracii karabáč do ruky" - dolozte prosim toto sve tvrzeni vecnymi argumenty.

4. Cim jsem si u vas vyslouzil oznaceni "social"?

0 0
možnosti

erben3

19. 10. 2009 21:58
.

To jsou ale eurohujerské nesmysly ;-D;-D;-D

0 0
možnosti

Lukas Macek

20. 10. 2009 9:18
Re: .

... a nejaky ten argument?

0 0
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2820x
Ředitel evropského kampusu Sciences Po (Pařížský institut politických věd) v Dijonu.

Lídr kandidátky SNK ED ve volbách do Evropského parlamentu 2009.