Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
B

bosstanaka

2. 11. 2009 23:07
Ještě jeden nesouhlas

„Nepřišli jste volit, tak máte jednou pro vždy smůlu, protože výsledek referenda je svatý!"? – a kdy dostanou šanci na opravu ti, kteří nepřišli ani napodruhé? Budou mít ještě šanci příští rok? Nebo mají smůlu, protože tentokrát to skončilo ve prospěch LS?

K té „informační kampani“, kterou jsme si všichni zaplatili za našich daní asi tolik: lidé volili ano, protože se strašilo izolací, bylo to prezentováno jako dluh irů vůči EU – pojdme se jí něčím odvděčit a barroso jezdil rozdávat peníze. Se smlouvou či její „výhodností“ to mělo málo společného.

0 0
možnosti
B

bosstanaka

2. 11. 2009 23:06
Nesouhlas

„Vytvářet z výsledku jednoho referenda absolutní a definitivní imperativ pro vládu a parlament je v zastupitelské demokracii nesmyslné.“ – a z výsledku druhého referenda se už bude dělat absolutní a definitivní imperativ pro vládu a parlament? A proč až z druhého? Proč právě ted se voliči rozhodli odpovědně, když minule ne? Snažíte se obhájit názor, že referendum, které řeklo NE je správné neuznat jako definitivní a referendum, které řeklo ANO je správné uznat jako definitivní – a nejde vám to!

0 0
možnosti
JC

Jarda-NL

28. 10. 2009 12:30
Souhlas

0 0
možnosti
F

František

27. 10. 2009 21:02
fajn článek

Fajn článek, mimochodem je škoda, že se zapomíná, jak fér kampaň vedl Ganley před prvním irským referendem. Billbooardy typu  Lisabon=Válka v Iráku nebo Lisabon=Potrat dítěte - nechutné a efektivní, ale všechno jen né fér.

0 0
možnosti
PP

parat

27. 10. 2009 18:34
Macku Macku, zástupče Vokovického VUMLu

vé nejsou utlačovaní, ale zkorumpovaní! Za peníze zemědělců, lesníků, chudých regiónů! Prostě kriminálníci z Bruselu, co ukradli peníze na reklamu jedné strany - eurofanatické!! Jak funguje justice v božské europě, když zloděje a kriminálníky netrestá? Byl to Barosso? Leinen? Či který jiný kriminálník odcizil našim zemědělcům peníze?

0 0
možnosti
BK

Bauglir

27. 10. 2009 16:45
Referendum

Mimochodem, když už jsme tu u těch referend... kam se poděl Jiří Paroubek, který kvůli kousku vojenské techniky vykřikoval něco o referendu a ohledně mezinárodní smlouvy výrazně upravující práva ČR je najednou zticha? Ale to jen tak mě napadlo... :)

0 0
možnosti
G

Gmur

27. 10. 2009 16:41
brilantni , takove neceske

diky.

0 0
možnosti
HD

Hlava dubová

27. 10. 2009 16:37
Váš pohled na věc je do značné míry nevyvážený,

pokud se oháníte zastupitelskou demokracií, je k A potřeba říct i B. Většina vlád v Evropě se ujala moci před tím, než se o LS začalo vůbec uvažovat, proto nemohla být tématem legitimní politické diskuse. Neoddiskutovatelným faktem je, že pokud by byla LS podrobena zkoušce v referendech všech členských zemí, neprošla by.... Tudíž vlády většiny členských zemí v Evropě de facto nemají mandát k zastupování voličů v otázce LS. Jinými slovy slovy, jedná se o jedno z největších znásilnění vůle lidí v historii....

0 0
možnosti
BK

Bauglir

27. 10. 2009 16:43
Re: Váš pohled na věc je do značné míry nevyvážený,

A je potřeba říci i C :) zastupitelská demokracie neznamená, že zvolení mohou projednávat jenom to, co bylo známo před jejich volbou, neznamená ani to, že musí splnit to, co slibovali, zastupitelská demokracie znamená pouze zastupitelskou demokracii :).

Ano, referenda by LS pohřbila a udělal by dobře, ale pokud jednou máme takovouto formu vlády, nevolejme po její změně jenom proto, že se nám to najednou hodí. To zase úplně fér :)

0 0
možnosti
JK

Jiri Kram

27. 10. 2009 18:01
Re: Kecy

presne jak jsem kolegovi blogerovi psal, vy a Chyren umite pouze urazet, argumenty nemate zadne, nehodlate diskutovat pouze vsechny pomlouvate. Presne kvuli lidem jako jste vy pane Streite, nepodporuji euroskepticismus.

0 0
možnosti
BK

Bauglir

27. 10. 2009 15:48
Racionalita

Obvykle s Vámi nesouhlasím, ale tentokrát Vám musím dát za pravdu. Irské "ano" je skutečně zbytečně dehonestováno a spousta lidí si neuvědomuje podstatu zastupitelské demokracie a navíc ještě křičí o referendu, když se jim to hodí (polity nevyjímaje).

Já zůstávám pevný v názorech :). L.S. ne, referendum o L.S. taky ne :), i když by ji to nejspíš pohřbilo.

0 0
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2820x
Ředitel evropského kampusu Sciences Po (Pařížský institut politických věd) v Dijonu.

Lídr kandidátky SNK ED ve volbách do Evropského parlamentu 2009.