Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
L

louka.stan

5. 11. 2009 17:17
Za blbce tam stejně jsme...

polský europoslanec Ryszard Legutko řekl:

"V demokratické zemi hlasujeme jednou pro socialisty, příště jich máme plné zuby, tak volíme liberály nebo konzervativce.

Toto nesmírně důležité demokratické kyvadlo v EU neexistuje. Tam existuje "hlavní proud", a kdo v něm není, je podezřelý potížista. Instituce jsou kontrolovány kartelem křesťanských či kvazikřesťanských demokratů a socialistů. Drží pohromadě, zpravidla hlasují spolu, zabírají si nejdůležitější pozice. Střídají se ve vedení parlamentu. Nejde jen o pozice, ale celou tu myšlenku hlavního proudu - autoritativního stanovení, co je respektuhodné a co není."

Takže o čem nám pan Macek tady káže? Za koho tady vlastně lobuje?

0 0
možnosti
VA

Víla Amálka

4. 11. 2009 17:34
Strach, že budeme za blbce

S článkem naprosto souhlasím - děláme ze sebe v Unii blbce! Jen si nemyslím, že by to bylo ze strachu před Unií jako takovou, možná spíš ze strachu, že budeme za blbce :-)

Myslím, že v pozadí všech těchto snah spíše stojí taková ta typicky česká kohoutí pýcha typu "Jen ať si v té únyji nemyslí, že jim tady na všechno skočíme! Budeme proti všemu něco namítat a ono to bude vypadat jako že tomu rozumíme a budeme za chytrý..."

Jinak jsem ráda, že se někdo systematicky a vytrvale, a přitom inteligentně, snaží vzdělávat český lid - snad se Vám podaří zvítězit nad malostí některých jedinců! Fandím Vám!

A z negativních reakcí, pokud nejsou konstruktivní, si nic nedělejte - každý názor s sebou nutně přináší zamítavé reakce, se kterými nikdo z nás nic nenadělá - "Cantonnais con c'est pour la vie." :-)

0 0
možnosti
P

ProtiVsem

4. 11. 2009 16:59
O LUKASI MACKOVI

podle webu snk-ed: Mluví plynně francouzsky, anglicky a italsky.

Coz je pekne, ale nemluvite plynule cesky, takze CIZINCE az se naucite dobre cesky muzete teprve mluvit za cechy, zatim radeji pilne cvicte cestinu !

0 0
možnosti
P

ProtiVsem

4. 11. 2009 16:27
JSTE NULA

A NAUCTE SE CESKY A UZ KONECNE VYLEZTE Z TECH EU RITI I S LISKOU !

0 0
možnosti
F

František

4. 11. 2009 9:57
Skvele jako obvykle

Dekuji za skvely clanek - strucne, jasne ,vystizne. Bylo vcera mimojine primo desive sledovat vykony nasich "leaderu" v Udalostech komentarich na CT. Je zajimavve, ze je Zaoralek expert CSSD na Unii, ale nevi, jakym zpusobem se podle smlouvy bude vybirat staly predseda evropske rady. Mimochodem, ciste teoreticky, myslite, ze je sance, ze bude vybran "silny" predseda? Zajimal by me Vas nazor.  a Nemel byste link na tu celou pripadovou studii? Jeste jednou diky

0 0
možnosti

Alexandr Špáta

4. 11. 2009 9:51
Nepaušalizoval bych.

Vláda a premiér se k věci nějak postavily. Něco učinily. Mně by se bývalo také líbilo, aby vláda předhodila VK ÚS v podobě kompetnčního sporu. Nicméně mohu chápat, že cestu, kterou zvolil, mohl zvolit i odůvodněně - např. čas (ÚS zaměstnán obstrukčními senátory - odůvodnění nálezu takové jaké ÚS učinil, není práce na pár hodin), či stav naší politické scény. Premiér defakto potvrdil Vaše závěry - že by nevyjednal nic, čím by české občany poškodil. Politika má holt různé cesty. Nic to nemění na tom, že máte pravdu. VK blbnul a politická scéna jen konsternovaně čučí jak uštknuta kobrou. A v EU jsme halt zvláštní. Na druhou stranu bych ten dopad zase nepřeceňoval. Zvláštnosti takového Berlusconiho Itálie jsou také kouzelné. Demokracie má své výkyvy a my jsme defakto pořád jen na začátku.

0 0
možnosti
SHO

Sir Humprey original

4. 11. 2009 9:32
Bolševika poznáš snadno. Píše v množném čísle

0 0
možnosti

vodní želva

4. 11. 2009 9:36
Re: Bolševika poznáš snadno. Píše v množném čísle

To je o Klausovi?

0 0
možnosti
JN

madqwert

4. 11. 2009 9:23
naprosto s vami souhlasim

jen dodavam, ze hned po vyjednani tzv. klausovy vyjimky jsem upozornoval, ze listina zakladnich prav EU i nadale pro cesko plati, bohuzel jsem byl zde na diskusi jediny a nikdo mi neveril, prestoze text protokolu hovori jasnou reci R^EU;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2820x
Ředitel evropského kampusu Sciences Po (Pařížský institut politických věd) v Dijonu.

Lídr kandidátky SNK ED ve volbách do Evropského parlamentu 2009.