Diskuse

Co čekat od nadcházejících voleb?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
K

kuba.s

24. 5. 2010 18:52
Pravice se vytratila

V tuto chvíli jsou pro mne jedinou volitelnou pravicovou stranou Svobodni. Jen škoda že jejich cesta do sněmovny bude ještě dlouhá.

0 0
možnosti
JM

jirka m

24. 5. 2010 16:57
Kandiduji za Svobodné...

0 0
možnosti
S

Semper_2

24. 5. 2010 12:32
Volím slušno, NEmafiánskou pravici -KDU - ČSL

strany o nichž se zmiňujete nepovažuji - ideově - za pravicové, možná ve vecech ekonomických.

Ale mne opravdu nezajímá, jestli budou daně 15 %, nebo 16 %, důležiré jsou postoje hodnotové a tady lidovci vítězí na celé čáře. 

0 0
možnosti
KK

Stone_Pilot

24. 5. 2010 12:36
Re: Volím slušno, NEmafiánskou pravici -KDU - ČSL

Já tedy považuju za důležité, jak se strana staví k ekonomice, zvl. pak k k dluhům a pokud předseda Lidovců říká, že důležitější než dluhy je sociální smír, dokážu to akceptovat tehdy , když vidím u nás lidi umírající hlady. Ale v současnosti to lidovce v mých očích naprosto diskvalifikuje, prptože v takové situaci nejsme. A o hodnotových postojích bych taky pomlčel- viz natahování se s charitou nebo pašík Dohnal, od kterého se KDU dodnes jasně nedistancovala.

0 0
možnosti
PGS

pgjed

24. 5. 2010 12:31
Je třeba posílit střed!

S lecčíms, co autor blogu píše lze souhlasit, vůči lidovcům je ale příliš příkrý, Byť v duchu, který dlouhodobě cíleně vytvýřejí média. Ani názor na Svobodu není tak zcela "košer". Viz:

http://www.denikreferendum.cz/clanek/3439-lidovci-cekajici-na-spasu

Navíc autor propadá oblíbenému sportu, vyčítat lidovcům a C.S. věci, které by u jiných politických stran ani nevzal na vědomí.

Volá po jiném politikovi, který měl být v čele lidovců. Zapomíná ale na to, že sjezd, který C.S. zvolil se konal 5 měsíců před mimořádnými volbami, které pak Paroubek potopil. Byť je kolem CS řada noivých výrazných tváří, byl CS v té době tou mediálně nejznámější.

Pokrač.

0 0
možnosti
PGS

pgjed

24. 5. 2010 12:32
Re: Je třeba posílit střed!

I tak vše, co autor lidovcům vyčítá, jsou marginálie. Co je důležité, že lidovci jsou jednoznační, čitelní a vypočítatelní a nejenom dělají stabilně 20 let stejnou politiku. Tj. tlumí levicový i pravicový extrém jako typická středová strana. A jsou vpodstatě jedinou jistotou pro střední vrstvy.

Mají-li tedy nadcházející volby něco zásadního změnit, musí voliči posílit střed, především KDU-ČSL. Zdá se ale, že všichni pracují na přesném opaku, byď si opakovaně ověřili zhoubnost levopravého "odezdikezdizmu". Politickou a hospodářskou nejistotu vyvolává přesně to, co nemá naše politická scéna. Chybí jí silný, konzervativní střed.

0 0
možnosti
MB

brlayz

24. 5. 2010 12:14
Výborný článek

Jsem rád, že jsem našel dalšího vzdělaného a nezaujatého bloggera. Jen Kdyby taových bylo víc ... :-/

0 0
možnosti
ZB

zberanek

24. 5. 2010 12:06
Měl psát o korupci

Kdyby autor psal o korupci, pak by strany ODS a TOP 09 byly jmenovány správně mezi prvními. Pochopitelně by nesměla chybět ještě ČSSD a další současné parlamnetní strany. Ovšem označit současné strany ODS a TOP 09 jako pravicové je opravdu hrubá chyba.

0 0
možnosti

Mablung

24. 5. 2010 12:16
Re: Měl psát o korupci

A jak je chcete označit? Středopravicové? Středostředopravicové s trochou levicovosti? Nebo ještě delší definici? Nakonec byste mohl skončit tím že budete psát článek jen o té definici, místo hlavního tématu.

V kontextu článku autor jednoduše rozdělil strany na levicové a pravicové, aniž by zkoumal nakolik jsou nakloněny ke středu. Prostě bílá/černá, pana/orel

0 0
možnosti
FM

František Matějka

24. 5. 2010 11:39
Chtěl jste psát o pravici...

... ale v článku žádnou nevidím.

0 0
možnosti
I

ivabublan

24. 5. 2010 11:42
Re: Chtěl jste psát o pravici...

R^

0 0
možnosti
I

ivabublan

24. 5. 2010 11:01
Od voleb ocekavam potvrzeni nizke inteligence naroda

a fakt, ze se nic nezmeni, protoze lide s nizkym IQ budou ZASE volit ODS, CSSD a komouse. Takze zadna zmena nenastane a budeme pokracovat z zadluzovani republiky, zvysovani poctu ouredniku, zvysovani birokracie a ve zvysovani korupce.

:-/

0 0
možnosti
H

hafusak2

24. 5. 2010 10:41
Myslím, že jste začal až moc pozdě,

protože na průšvih bylo založeno už dříve. Při svém založení měla ODS /hlavně díky p. VK/ vysoký kredit a očekávalo se od ní, že bude sdružovat skutečnou intelektuální elitu státu schopnou předělat společnost na patřičnou úroveň. Bohužel však doplatila na stejnou chybu, jako svého času KSČ: nacpali se do ní davy kariéristů, neschopných lemplů i zjevných zlodějů, kteří toužili po státním majetku do své kapsy. Očekával jsem, že po Sarajevu, kdy zmizeli ti nejneschopnější a všehoschopní, že se ODS očistí a vrátí na původní úroveň. Jenže k tomu nedošlo A s nástupem p. MT do funkce předsedy už nastal definitivní pád, který ani p. PN není schopen zastavit. Intelektuálno zmizelo a nastoupily negativní emoce. A budovat něco na zlu? To se nikdy nikde a nikomu nepodařilo.

0 0
možnosti
A

AK-47

24. 5. 2010 10:26
Těžko dělat

pravicovou politiku s komunisty. V ODS jich sedí nepočítaně. Klasický příklad je soudruh Tlustý. Když došlo na jeho komunistickou minulost, tak bez uzardění prohlásil, že do KSČ vstoupil proto, aby měl dobré místo a aby jeho děti mohli bez problémů studovat. Toto je morální profil člověka, který u nás sedí na pravé straně. Pravdivější by bylo, kdyby seděl na pravé straně v komunistické lavici v Pralamentu. To je mi už milejší komunista s třešničkami, než komanč s modrým ptákem.

0 0
možnosti