Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
GMV

Glock Mark VII..

12. 10. 2010 15:11
Víte, ono to je o vícero věcech

Ten rozdíl mezi severem a jihem je patrný zejména v přístupu k právnímu systému.

Vemte si např. Evropský soud pro lidská práva ve Štrasburku a koukněte se, kolik podání (stížností) k soudu jde - jsou to desetitisíce ročně. A potom se podívejte do struktury stěžovatelů a zjistíte, že největší procento stěžovatelů je z Itálie, Řecka, Francie, Španělska, ... a nejméně ze Skandinávie, Nizozemska, Německa.

Už vidíte tu úctu k zákonům, kterou některé národy jakoby v sobě nemají (nebo ji mají nižší)?

Stejně tak to bude i s ochotou přizpůsobit se unijním ekonomickýcm a měnovým pravidlům. Tj. Váš požadavek na provedení strukturálních ek. reforem na evropském Jihu je ... no ... nereálný. Celá Vaše víra v euro mi přijde nemístně optimistická, protože Italy nebo Řeky nebo Španěly nepředěláte za 10 let.

Spíše bych byl pro zavedení 2 měn - tvrdého severského jádra a měkkého jižního kraje. A ČR by oscilovala někde mezi nimi.

0 0
možnosti
MF

falm

12. 10. 2010 14:20
Typické Eurounijní žvanění

o ničem! Bezzubý kočkopes.

A chabě obhajujete, že politka té vaší HMU je na huntě a k ničemu. Tvrdit, ře do eurozóny měly vstoupit jen silné státy, které na to mají, je stejný alibistický nesmysl, jako tvrdit, že ten člověk neměl chodit ořes přechod, když ho tam přejelo auto.

Řešení? Vás vyhodit a buď tam dát někoho schopnějšího nebo celou tu šaškárnu zrušit. O tom Vašem "kampusu" pro kampus nemluvě. Zrušit bez milosti a peníze, které vyhazujete mletím prázdné slámy věnovat na rovhoj hospodářství.

0 0
možnosti

Mablung

12. 10. 2010 12:36
bude fungovat

Připomínáte mi obhájce komunistů.

"Ano, udělali jsme určité chyby. Někteří soudruzi by měli být napomenuti. Ale můžeme se poučit a společně vybudovat světlé zítřky"

TTo co jste napsal není úplná kravina, jen je to v rozporu se současným myšlením EU. EU je bohužel ochotno opakovat tytéž chyby dokolečka...

0 0
možnosti
E

experience

12. 10. 2010 11:46
A vy se tím dokonce živíte???

Tak to je katastrofa.

0 0
možnosti
JR

Jan Ruzicka

12. 10. 2010 16:26
Re: A vy se tím dokonce živíte???

Nejen to. Živíte ho Vy. A já.

0 0
možnosti
G

Gašpo

12. 10. 2010 11:23
Hodne ciest do pekla je dláždených dobrými úmyslami

Nepovažujem nápad eurozóny za dielo satanovo.;-D

Považujem to za naivnú utópiu, ktorá stroskotá tak ako všetky utópie pred ňou. A to zásadným podcenením ľudského faktoru.

Potrebujete výstižnejší príklad než je to nešťastné Grécko?

Koľko preplatených úradníkov a komisárov zamestnáva Brusel, koľko európska banka ? A ŽIADNY z nich nebol schopný prísť na to, že ich Gréci ťahajú celé roky za nos ! Myslíte že sa to vyrieši prijatím nejakých nových smerníc, zákonov, opatrení, nariadení, nových kontrolných úradov, nových úradníkov a komisárov???

Prdlačky, kvrdlačky. Celý Brusel sa ukazuje ako banda samozvane privilegovaných darmožráčov, ktorí každodenne dokazujú, že začal ich boj o udržanie korýt. Maskovanie to vidinou ideálnej Európy budúcnosti im už žerú len ľudia ducha mdlého.;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2820x
Ředitel evropského kampusu Sciences Po (Pařížský institut politických věd) v Dijonu.

Lídr kandidátky SNK ED ve volbách do Evropského parlamentu 2009.