Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SN

kuča

21. 10. 2009 11:50
P/ánové a dámy!

:-) Je Vám známo, že u nás je systém parlamentní a ne prezidentský?

         Stařičký a vrtošivý mocnář nemůže přece rozhodovat o budoucnosti našeho státu, když smlouva byla schválena oběma komorami parlamentu !!!  Ne co tedy ty diskuse ???????????;-O;-O;-O

0 0
možnosti
SH

Sir Humphrey

21. 10. 2009 12:07
Re: P/ánové a dámy!

Mocnáře nemáme, jen presidenta. A dobrýho

0 0
možnosti
PA

Darth Paul

21. 10. 2009 11:11
Pane autore,

odpovězte mi prosím na pár otázek.

1. Irové v referendu řekli Lisabonské smlouvě ne. V demokratické společnosti by toto ne znamenalo zastavení ratifikace. Zatlačilo by se v případě dalšího odmítnutí ve druhém irském referendu na Iry znovu?

Nebo snad po prohraném fotbalovém zápase uplatíte soupeře, aby se výsledek anuloval a zápas opakoval?

2. Jaktože někteří představitelé EU vyzývají k dalšímu postupu, jakoby LS již byla ratifikovaná? Jaktože vyzývají k tomu, aby Václav Klaus - prezident suverénního státu (zatím suverénního) - byl sesazen?

0 0
možnosti
LM

Lukas Macek

21. 10. 2009 11:27
Re: Pane autore,

1. Vase srovnani s fotbalem je nemistne. Bylo suverennim rozhodnutim irske vlady, ze referendum zopakuje. Kdyby rekla, ze si to nepreje a ze od sveho podpisu LS odstupuje, vse by bylo jinak. Je to jako kdyz vlada (u nas nebo kdekoli) predlozi parlamentu nejaky zakon a ten to odmitne; znamena to, ze uz takovy zakon nemuze predlozit znovu? Samozrejme ze ne. Irska vlada si prala ratifikaci, pozadala obcany o souhlas - nedostala jej. Prala si to nadale - po roce a pul obcany pozadala o souhlas znovu s tim, ze vyjednala urcite zaruky od ostatnich - a souhlas dostala. Kde je problem?

Kdyby ani napodruhe souhlas nedostala, bylo by to opet na ni, zda na ratifikaci rezignuje nebo zda se pokusi o 3. referendum. Jeste jednou: neni to problem Irsko-EU, je to problem irska vlada - irsti volici.

Mimochodem, my jsme vstoupili do EU na zaklade smlouvy z Nice, ktera byla takto schvalena, prave v Irsku. A Maastrichtske smlouvy, ktera byla takto nadvakrat schvalena v Dansku...

0 0
možnosti
SH

Sir Humphrey

21. 10. 2009 10:53
Kdo si neváží svého presidenta, neváží si ničeho. Natož EU

:-P

0 0
možnosti
LM

Lukas Macek

21. 10. 2009 10:57
Re: Kdo si neváží svého presidenta, neváží si ničeho. Natož EU

Vazim si lidi podle jejich cinu a postoju, ne podle jejich funkce...

0 0
možnosti
PP

Euronymos

21. 10. 2009 10:51
Support Vaclav Klaus! Stop the Lisbon Treaty!

Já souhlasím s panem profesorem Václavem Klausem, že LS by se podepisovat neměla a do budoucna bude omezovat práva jednotlivých členských zemí.

 

Jinak bych se rád zeptal lidí, kteří mají k LS nějaký názor. Četli jste tento dokument, nebo máte názory převzaty z médií ?

0 0
možnosti
LM

Lukas Macek

21. 10. 2009 10:56
Re: Support Vaclav Klaus! Stop the Lisbon Treaty!

Proctete si prosim me stranky venovane Lisabonske smlouve (odkaz mate na banneru na mem blogu) a pak mi prosim reknete, zda se domnivate, ze o LS jen papouskuji nazory z medii. Dekuji.

Clenstvi v EU samozrejme omezuje clenske staty, pred Lisabonem i po Lisabonu. Naprosto respektuji (byt s nimi nesouhlasim) lidi, kteri byli a jsou proti nasemu clenstvi v EU. Ale odmitam jejich argumentaci, ze dnesni EU je dobra a Lisabon ji k nepoznani zmeni.

95% (ne-li vice) kritiky, kterou VK a dalsi stavi proti LS, je kritika, ktera se vztahuje jiz na dnesni EU. Tak at to jasne reknou a vedou kampan za nase vystoupeni z EU - politicky stret bude jasnejsi a ferovejsi. Protoze cely ten humbuk, ktery VK a spol. predvadeji za tech realnych +/- 5% vazne nestoji.

0 0
možnosti
MB

buxus

21. 10. 2009 10:42
Lídr kandidátky SNK ED

Já si myslím, že tenhle blog je prospěšný v tom, že si každý může udělat obrázek o pisateli. Kdo chce mít mermomocí v  naší Sněmovně či Evropském parlamentu takovéhoto demagoga, aspoň ví kam sáhnout.

0 0
možnosti
LM

Lukas Macek

21. 10. 2009 10:45
Re: Lídr kandidátky SNK ED

Budte tak hodny a vecnou argumentaci dolozte slovo "demagog". Dekuji.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

21. 10. 2009 10:23
Nebudu tohle rozebírat celé,

protože je to zbytečné. Zaměřil bych se ale na jedno slovo, které z normálního agitačního textu vyčnívá. Je to slovo VYDÍRÁNÍ.

-

Na to slovo máme definici v trestním zákoníku, paragraf 235: Kdo jiného násilím, pohrůžkou násilí nebo pohrůžkou jiné těžké újmy nutí, aby něco konal, opominul nebo trpěl... Kdo tady koho k něčemu nutí? Já vidím jen lidi, kteří pod různými pohrůžkami nutí Klause, aby podepsal smlouvu, kterou v žádném případě podepsat nechce. Klaus je vydíraný, a vy pane Macku jste jeden z vyděračů. Rv

0 0
možnosti
LM

Lukas Macek

21. 10. 2009 10:44
Re: Nebudu tohle rozebírat celé,

Jedni rikaji: respektujte ustavu a neblokujte vuli vlady a Parlamentu (ktery ma primy mandat od volicu, narozdil od prezidenta). A pokud jste si precetl muj clanek, tak vite, ze navrhuji ten nejcistci mozny postup: jit pred ustavni soud s kompetencim sporem. Pokud US rozhodne, ze prezident ma pravo svuj podpis podminovat nejakymi podminkami, budu zklaman, ale budu to respektovat a sva slova o vydirani vezmu zpet.  Je vyzva k soudnimu reseni vydiranim???

Na druhe strane VK rika: podepisu, kdyz mi splnite nejake podminky. Vzhledem k tomu, ze se domnivam, ze mu toto ustava neumoznuje, pak si troufam pouzit slovo vydirani.

Stylisticka poznamka: pokud bychom pouzivali veskera slova, ktera jsou definovana v trestnim zakoniku, pouze ve smyslu tam definovanem, slovnik bezne cestiny by se ponekud ochudil...

0 0
možnosti
K

kion1111

21. 10. 2009 10:05
Co třeba tohle?

Snad nebudete považovat novinky.cz za zaujaté, neboť jsou stejně správně "proevropské" jako Vám podobní:-)Rv:

http://www.novinky.cz/domaci/182110-vlada-o-riziku-s-lisabonem-vedela-uz-v-roce-2007-ale-presla-ho.html

0 0
možnosti
K

kion1111

21. 10. 2009 9:54
Antikarma

Tragicky nepřizpůsobilý a v pravdě odporný jste Vy paneRv!!

Appeasment-jak tohle slovo Hitler miloval,a soudruh Macek se né poučit:-/

0 0
možnosti
LM

Lukas Macek

21. 10. 2009 10:46
Re: Antikarma

Vyprosuji si, abyste mne nazyval "soudruhem". Bud zde vecne a slusne diskutujte, nebo si prosim jdete nadavat jinam. Dekuji.

0 0
možnosti
AF

Alena1.

21. 10. 2009 9:52
to nemá chybu....

naprosto jasná, stručná a bezchybná analyza chudoby českého politikaření nejenom ze strany politiků.

Nedejte se odradit některými sprostými a hloupými reakcemi - jsou to buďto provokatéři z propagačního oddělení KSČM, či z řad Klausových noshledů, doufajících na prebendy z hradu, nebo ti, kteří nic jiného než tuto Zlatou Českou uličku zatím nepoznali. I demokracie se nejprve musí učit. Kdo vězí ve špíně až po uši, na břeh většinou už nedohlédne.

0 0
možnosti
BK

Bauglir

21. 10. 2009 9:59
Re: to nemá chybu....

Zajímavé na všech takových "proevropských demokratech" je jejich fanatická víra ve vlastní pravdu a osočování jiného názoru :)

0 0
možnosti
BK

Bauglir

21. 10. 2009 9:32
Hlavně klid :)

Agitace jak za komančů...

"jasně říci, že jde o požadavky Václava Klause, nikoli České republiky" je vtipná věta.... celkem zřejmě nemůže jít o požadavek ČR, tato je totiž státem a žádné požadavky nemá. Má pouze vládu, prezidenta, a další orgány. VK není "nějakej tatík z Horní-Dolní", je prezidentem ať se nám to líbí, nebo ne, platí tu určité právo, ať se nám to líbí, nebo ne. Je-li platnost zákona vázána podpisem prezidenta, je to tak, ať se nám to líbí, nebo ne.

Buď tu máme zákony, které platí vždy, nebo tu některé silové skupiny budou tlačit na jiné a hledá cestu k obejití zákona a budeme tu mít holubník.

0 0
možnosti
  • Počet článků 103
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2820x
Ředitel evropského kampusu Sciences Po (Pařížský institut politických věd) v Dijonu.

Lídr kandidátky SNK ED ve volbách do Evropského parlamentu 2009.